Nieuws

  • Facebook Social Icon

Nieuwsbrief voorjaar 2019

04-03-2019

Namasté allen,

Na de eerste voorjaarsstormen en met in het nieuws het jongerenprotest als medestrijders voor een gezondere en menselijkere wereld, versturen we graag onze eerste nieuwsbrief van het jaar.

Ook hierin bekijken we ....

Wereldfeest 'Retie in de Wereld' 2018

21-09-2018

De trekkersgroep rond ‘FairTradeGemeente’ heeft er reeds twee succesvolle edities van het 'Wereldfeest Retie in de Wereld' op zitten. De derde editie vindt plaats op zaterdag 22 september van 12.30 tot 18.30 u. in GC Den Dries.

 

Geniet van een lekkere brunch

Voor de derde editie in 2018 kan je voor het eerst genieten van een lekkere brunch in de kleine zaal van GC Den Dries. Hiervoor dien je wel vooraf in te schrijven. Je kan kiezen uit twee tijdstippen: om 11.00 u. en 13.15 u. We kunnen hiervoor rekenen op de ondersteuning van KWB Retie.

De brunch wordt aangeboden in buffetvorm en er wordt zoveel mogelijk gekozen voor lokale, fairtrade en seizoensgebonden producten. De brunch bestaat o.a. uit:

· spek met eieren

· soep met verse groenten

· frikandellen met krieken en appelmoes

· vegetarische quiche

· verschillende broodsoorten

· hartig en zoet beleg

· diverse groenten

· fruittaart

· verse yoghurt met fruit

· diverse dranken: fruitsap, fairtrade koffie en thee

Inschrijven voor de brunch kan via het e-formulier of via het onthaal van het gemeentehuis, T 014 38 92 30.

Reserveren mogelijk tot en met 10 september.

Kostprijs: 15 euro/volwassene - 8 euro/kind.

Let op: je inschrijving is pas definitief na betaling!

 

Programma:

· Zuidmarkt waar je op een actieve manier kan kennismaken met projecten in het Zuiden die een link hebben met Retie;

· Infostand over FairTradeGemeente en SDG's;

· Workshop djembé;

· Wereldcafé;

· Brunch.

 

Iedereen met een hart voor duurzaamheid, (h)eerlijke handel, lokale duurzame voeding, interesse in het Zuiden, iedereen die kan genieten van lekker fair eten en drinken en een goede portie muziek zakt best even af naar het Wereldfeest!

Samen zetten we die dag Retie opnieuw op de wereldkaart!

Wereldfeest in het park Lommel

04-07-2018

Donderdag 5 juli staan we met een infostand van Jaam Jaam Nepal op het wereldfeest in Lommel! Je bent van harte uitgenodigd op dit leuke feest met wereldse keuken en muziek! Hopelijk tot dan.

Nieuwsbrief juni 2018

20-06-2018

Namasté allen,

Net voor de zomervakantie en met de voetbalgekte nog op de achtergrond, versturen we onze laat-voorjaarsbrief 2018. Hierin berichten en belichten we vooral het recente bezoek van Ben en Peter aan onze projecten in Nepal, kijken even achterom naar enkele activiteiten en laten  jullie ook kennis maken met toekomstige plannen...

Wereldfeest Tielen

25-05-2018

Zaterdag 26 mei niks aan de hand? Kom dan zeker eens de sfeer opsnuiven bij het gezellige wereldfeest! Jaam Jaam Nepal is er ook aanwezig! Hopelijk tot dan.

Kinderen stappen voor Jaam Jaam Nepal

17-05-2018

​En zo kwamen we plots in de krant! Van een verrassing gesproken! Trapop is in Nepal geen onbekend begrip meer! Hartelijk dank voor de mooie bijdrage!

1 / 4

Please reload